Donacija 1000 zaštitnih odijela JZU UKC-u Tuzla

Povodom aktuelnih dešavanja u Bosni i Hercegovini u vezi sa Corona virusom (COVID-19) izuzetno je važno da zaštitimo one koji u svakodnevnim situacijama štite nas. U cilju prevencije širenja Corona virusa (COVID-19) neophodno je da naši zdravstveni radnici na „prvoj borbenoj liniji“ imaju adekvatnu zaštitu pri obavljanju poslova u novonastaloj kriznoj situaciji.

Naša kompanija osigurala je nabavku 1.000 (hiljadu) komada zaštitnih odijela, a u skladu sa novim informacijama o zaraženim na našem kantonu ažurno smo reagovali te već danas dostavili prvi dio naše donacije, 200 komada zaštitnih odijela. Ostatak će biti uručen u toku naredne sedmice.

Ovo je naše hvala za sve doktore, medicinske sestre, tehničare i drugo medicinsko osoblje koji svakodnevno, u teškim uslovima, predano i kvalitetno brinu o zdravlju svih građana izlažući opasnosti svoje živote i živote svojih porodica. U potpunosti shvatamo ozbiljnost trenutne situacije i napore koje ulažu nadležne institucije u cilju prevencije širenja COVID-19 virusa u našem kantonu, te smo upravo ovom donacijom odlučili i sami pomoći i olakšati svim zdravstvenim radnicima njihov svakodnevni rad i njihovu borbu. Želimo svojim primjerom da pokažemo i drugim kompanijama da se u kriznim situacijama moramo držati zajedno i zajednički djelovati, za dobro svih nas. Iskreno se nadamo da ćemo novonastalu kriznu situaciju uspješno prebroditi i što prije se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputa Kriznog štaba Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla te da maksimalno odgovorno shvate novonastalu situaciju. Ovim putem također želimo reći jedno veliko HVALA svima koji svojim svakodnevnim radom doprinose prevenciji širenja COVID-19 virusa.

Budimo zajedno – za našu zajednicu!

Leave a Comment

Your email address will not be published.