O nama

Dragi kupci, poslovni partneri, saradnici, posjetioci,

izuzetno zadovoljstvo nam je predstaviti Vam Tehnograd-company d.o.o. Tuzla, domaću građevinsku kompaniju koja je svoje iskustvo sticala decenijama širom bivše Jugoslavije i Evrope.

Kompanija se bavi projektovanjem, izvođenjem građevinskih i građevinsko-zanatskih radova, proizvodnjom građevinskog materijala i betonskih elemenata, inženjeringom i consaltingom.

D.D. „TEHNOGRAD-VISOKOGRADNJA” Tuzla datira još iz 1947. godine u sklopu bivšeg preduzeća “TEHNIKA” da bi od 1973. godine formiranjem SOUR-a GIK “TEHNOGRAD” Tuzla, poslovao kao OOUR za gradnju “TUZLA”. Koncem 1989. godine formirano je kao samostalno preduzeće pod nazivom DGP “TEHNOGRAD VISOKOGRADNJA”. Od 2000. godine posluje kao DOO “Tehnograd-Company” Tuzla u privatnom vlasništvu. Tokom pomenutog vremenskog perioda rada kompanija je bila potpuno aktivna i van granica matične države, što je doprinijelo sticanjem velikog internacionalnog iskustava u gradnji, te donijelo značajnu reputaciju.

Iza nas je impozantan broj izrađenih objekata. Građeni su stambeni i javni objekti, industrijski, hidrotehnički i energetski objekti, objekti iz oblasti poljoprivrede i prehrane, kao i mostovi, potporni zidovi, sanacije klizišta i objekata oštećenih slijeganjem uslijed dugogodišnje eksplatacije solnih ležišta u gradu Tuzla.

Tehnograd-company d.o.o Tuzla vrši specijalnu izvedbu tornjeva, silosa i hladnjaka sa sistemom kliznih oplata.

mperativ poslovanja naše kompanije je kvalitet, zadovoljstvo kupaca i odnos zasnovan na povjerenju.

Zapošljavamo mladu, domaću radnu snagu i zajedno gradimo našu Bosnu i Hercegovinu.

Vaš lider u gradnji, Tehnograd-company d.o.o Tuzla

Kroz dugogodišnje poslovanje, DOO “TEHNOGRAD-company” Tuzla je izgradio mnoge stambene objekte, cjelokupna naselja na području Bosne i Hercegovine, te na području bivše Jugoslavije. Ovo preduzeće se može pohvaliti nizom projekata u Evropi i Aziji.

 

Kroz naše poslovanje smo uvijek vodili računa o stručnim kadrovima, te o zapošljavanju mladih, što dalje znači da je razvoj naše kompanije uveliko doprinosio razvoju naše države. Dugi niz godina ovo preduzeće ostvaruje uspješnu saradnju sa domaćim firmama, te je naša misija uspješno širenje domaćih kapaciteta. Izgradnjom raznoraznih objekata u Njemačkoj, Iraku, Sloveniji, Italiji itd. željeli smo dokazati svim inostranim investitorima da Bosna i Hercegovina itekako posjeduje stručne kadrove, što se kroz naše projekte može vidjeti i da smo uspjeli.

Stara zgrada Barok, iz doba austrougarske, bila je sagrađena početkom 19. vijeka, s obzirom na loše materijale koji su tada korišteni, zgrada je bila vidno oštećena te je zbog toga sedamdesetih godina prošlog vijeka srušena. DOO “TEHNOGRAD-company” Tuzla je 2008 godine radilo izgradnju objekta Barok, te smo sa savremenim materijalima uspješno reinkarnirali tadašnji objekat. Poslovni objekat “Barok” danas važi za jednog od najljepših objekata u Tuzli te može parirati svjetskim poslovnim objektima

 

Kroz istoriju preduzeća DOO “TEHNOGRAD-company” Tuzla možemo reći da je ovaj grad sagrađen na leđima lidera u gradnji. Svake godine ovo preduzeće stiče nova iskustva, te se konstantno trudimo biti bolji za Vaše bolje sutra.

“TEHNOGRAD-company” je uvijek otvoren za saradnju, te se nadamo da ćete nas kontaktirati kako bi ostvarili uspješno partnerstvo.