Isplaćena jednokratna pomoć za 350 radnika firme TEHNOGRAD-company d.o.o i članica naše grupacije

Na osnovu zakonskih propisa, Statuta Društva “TEHNOGRAD-company” d.o.o. Tuzla, Uredbe Vlade FBiH o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena (Službene novine FBiH broj 55 od 13.07.2022. godine), Pravilnika o izmjenama pravilnika o načinu uplate, pripadnosti i raspodjele javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine (Službene novine FBiH broj 57 od 20.07.2022. godine), te Pravilnika o dopunama pravilnika o primjeni zakona o porezu na dohodak (Službene novine FBiH broj 57 od 20.07.2022. godine), direktor Društva dana 11.11.2022. godine donio ODLUKU o isplati jednokratne novčane pomoći.

Odluka o isplati jednokratne pomoći donesena je u svim firmama članicama naše grupacije i to: Hotel Vertigos d.o.o, Hotel Tehnograd d.o.o, Tuzla-Kvarc d.o.o i Internacionalna poslovno-informaciona akademija Tuzla.

Ljudski potencijali temelj su rada svake kompanije, a samo oni koji to zaista istinski prepoznaju i primijene u poslovanju mogu očekivati dobre rezultate. Svaki poslovni proces počinje i završava sa ljudima, a da bi imali pozitivnu radnu atmosferu i uspješno izvršavali zadatke potrebno je prepoznati potrebe svih zaposlenih u procesu, nastojati pronaći vrijeme i za posao i za druženje, jer tek kada svi radimo zajedno za ostvarenje istog cilja, možemo svjedočiti uspješnim rezultatima. Naši zaposleni su naša snaga koju poštujemo, cijenimo i vrednujemo, tako je bilo, tako je sada i tako će i ostati. Jednostavno, imamo tim koji funkcioniše kao jedno, i upravo su ljudski potencijali ti koji čine ovu kompaniju snažnom i prepoznatljivom.

Svim radnicima bez obzira na visinu njihovih primanja dana 14.11.2022.godine  isplaćen je maksimalan iznos definisan Uredbom Vlade FBiH o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena od 1.080,00 KM po radniku. Ova Uredba je i nas poslodavce motivisala da, svjesni porasta cijena i rasta indeksa potrošačkih cijena moramo pomoći našim zaposlenim da zajedno lakše prebrodimo ovu situaciju.

Objavom ove vijesti želimo motivisati sve druge poslodavce da se odluče na ovaj korak, shvate važnost situacije i da razumiju stanje svojih zaposlenih, a u skladu s tim i reaguju.

Naši zaposleni su naša snaga.

4 thoughts on “Isplaćena jednokratna pomoć za 350 radnika firme TEHNOGRAD-company d.o.o i članica naše grupacije”

  1. Pingback: social signals

  2. Pingback: therapist hoboken nj

  3. Pingback: สล็อตเว็บตรงไม่มีขั้นต่ำ

  4. Pingback: dragongaming

Comments are closed.