Podrška projektu “TV škola”

Dragi đaci, naši prvaci, iskreno se nadamo da će novonastala krizna situacija brzo proći te da ćete se uskoro vratiti u svoje školske klupe, a nećemo dozvoliti ni da trenutna epidemiološka situacija utiče na vaše obrazovanje. Super odgovornoj ideji, projektu “TV škola” kojeg realizuje RTVTK, a u kojem učestvuju i Ministarstvo obrazovanja i nauke te Pedagoški zavod TK, podršku je pružila i naša kompanija.

Od ponedjeljka 23. marta u programu RTVTK emitovat će se nastava za sve osnovce od 1. do 5. razreda koji pohađaju škole u Tuzlanskom kantonu. Nakon emitovanja cjelokupan video sadržaj biti će dostupan i na internetu. Za prezentaciju nastavnih sadržaja u skladu sa zvaničnim planovima i programima zadužene su učiteljice iz nekoliko osnovnih škola sa područja TK.
Raspored održavanja “TV škole” dostupan je na web stranici RTVTK a roditelje molimo da dječicu motivišu na gledanje emisije namijenjene upravo njima.
Dok traje trenutna epidemiolška situacija još jednom apelujemo na sve naše sugrađane da se ponašaju izuzetno odgovorno, da, bez prijeke potrebe, ne napuštaju svoje domove i strogo vrše dezinfekciju ruku i radnih površina.
Samo odgovornim ponašanjem možemo prebroditi novonastalu situaciju bez teških posljedica.

Vaš TEHNOGRAD-company!

Leave a Comment

Your email address will not be published.