Svečano otvoren hotel Vertigos

Turističko-ugostiteljska ponuda Tuzle od danas je bogatija za još jedan hotel sa četiri zvjezdice. Hotel Vertigos gostima stavlja na raspolaganje 17 smještajnih jedinica. Sve sobe su luksuzno uređene te obogaćene svjetski poznatim standardima ugostiteljstva. U sklopu svoje ponude, hotel ima i potpuno opremljen restoran čiji dizajn gostima pruža mir i ugodnu atmosferu tokom serviranja doručka. Također, tu je i sala za sastanke i seminare uz audio-vizuelnu opremu vrhunske tehnologije te prostor za odmor. Hotel Vertigos obezbijedio je i e-punjač za sve korisnike električnih automobila.

Uzevši u obzir  da se hotel nalazi u neposrednoj blizini kompleksa Panonskih jezera, gradskih trgova, vjerskih objekata sve tri religije, Muzeja Istočne Bosne, galerije, isti je pogodan za boravak poslovnih ljudi, mladih i porodica sa djecom.

“Prepoznavši potencijal lokacije i činjenicu da je objekat smješten u neposrednoj blizini gradske jezgre i kompleksa Panonskih jezera, jedne od najposjećenijih turističkih atrakcija u Bosni i Hercegovini, odlučili smo se za novu investiciju, ulaganje u smislu ljudstva ideja vremena i novca te je nastao projekat na koju smo izrazito ponosni. Na mjestu gdje je nekada bila naša upravna zgrada sada se nalaz luksuzni hotel koji već sada plijeni pažnju javnosti. Vizuelno i estetski hotel Vertigos od samog početka plijeni pažnju javnosti, a osim ulaganja u enterijer hotela vodili smo računa o njegovom vanjskom uređenju te značajna sredstva uložili i u uređenje javnog parka kojeg osim naših gostiju koriste svi građani Tuzle. Odlučni smo u namjeri da fokus stavimo na kvalitet usluge te da naši gosti budu zadovoljni.” Istaknuo je danas Ekrem Hukić, direktor ˝Tehnograd Company˝.

Upravo su lokacija i blizina turističkih atrakcija najveće prednosti hotela, jer gosti nakon svega dvije do tri minute hoda mogu biti na značajnoj turističkoj destinaciji, Panonskim jezerima Tuzla ili Trgu slobode, jednim od nezaobilaznih mjesta u Bosni i Hercegovini tokom ljetne sezone.

˝Tuzla sigurnim korakom ide naprijed u razvoju turizma. Ovo je značajan doprinos firme Tehnograd Company inače razvoju Tuzle. To je vrlo ugledna firma koja pravi lijepe zgrade i koja je izgradila zgradu Baroka. Veoma su nam važne domaće, direktne investicije˝, izjavio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Uprkos činjenici da se pandemija izazvana koronavirusom na globalnom nivou najviše odrazila na oblast turizma, kojem su naneseni nepopravljivi gubici, u Tuzlanskom kantonu smatraju da situacija ima tendenciju popravljanja u odnosu na proteklu godinu.
“Ovo je jedan pozitivan primjer nakon perioda pandemije u kojem smo se svi trudili da sačuvamo postojeće kapacitete. Ovo je nešto što nam svima daje dodatnu snagu da ćemo izaći iz krize I da će se turizam vratiti na onaj period prije pandemije. Naravno, imamo sve uslove i potencijale da nastavimo dalje”, rekao je prilikom otvaranja Hamza Bešić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona.

U Turističkoj zajednici grada Tuzle nadaju se da će ove godine u povoljnijim turističkim uslovima imati priliku ugostiti goste na Panonskim jezerima, koja su podstakla turistički razvoj grada.
˝Ispred Turističke zajednice Grada Tuzle čestitamo Tehnograd Company-ju na ovako impozantnom hotelu u našem gradu, koji će svakako obogatiti turističku ponudu našeg grada˝, kazala je Amra Jaganjac.Govoreći o potencijalima Tuzlanskog kantona, Miralem Mešković iz Turističke zajednice Tuzlanskog kantona naveo je da hotelijeri spremno dočekuju predstojeću sezonu od koje se mnogo očekuje. ˝Nadamo se da će se u sferi turizma pozitivni trendovi koje smo imali do 2020. godine vratiti u period koji slijedi˝, naveo je Miralem Mešković iz Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Ovo je svakako još jedan veoma važan događaj kako za domaću kompaniju TEHNOGRAD-company tako i za Tuzlu te razvoj turizma i privrede.

37 thoughts on “Svečano otvoren hotel Vertigos”

  1. Nevertheless, in those patients with molecularly defined high risk disease, the level of therapeutic discrepancy remains significant, because some patients receiving adjuvant chemotherapy will relapse and die, while a relatively high number of those high risk patients could still achieve cure with endocrine therapy alone buy priligy paypal Men may develop more prominent breasts, increased blood pressure, testicular wasting, increased blood sugar, insulin resistance, altered cholesterol levels, and potentially altered adrenal function

  2. With this Dicyclomine Rebate Card, Price for 30 capsules of dicyclomine 10mg (generic) is from $3.80–$4.56.
    Print this free Dicyclomine discount card to start savings, Acceptable at o000 pharmacies including
    all major chains (Walmart, CVS Pharmacy, Publix, Walgreens,
    Rite-Aid, etc.), price may little vary.

Leave a Comment

Your email address will not be published.